Waarom een ambulance archief

In het voorjaar van 1998 werd door Henri Geurts, Thijs Gras, Piet Hoving en Hans Waldeck het Nederlands Ambulance Archief opgericht. Later sloten Stephan ten Have en Kees Verhoef zich daarbij aan. De doelstelling van dit initiatief was alles wat herinnert aan de Nederlandse ambulancezorg te inventariseren en zo nodig veilig te stellen in samenwerking met andere belangstellenden. Daarnaast wilden en willen de initiatiefnemers nog steeds historisch onderzoek stimuleren of zelf uitvoeren. Dit alles in nauwe samenwerking met het Nationaal Ambulance- en Eerste Hulpmuseum.

 

Het initiatief heeft inmiddels geleid tot een aanzienlijk aantal publicaties over de geschiedenis van de ambulancezorg in Nederland. Er is een overzicht van alle ambulancebedrijven in Nederland tot stand gekomen, alsmede van alle carrosseriebedrijven en importeurs van ambulances. De kentekenlijst van Nederlandse ambulances is nu gedigitaliseerd en voor alle belangstellenden op internet toegankelijk.

 

Steeds vaker worden memorabilia, zoals documenten, foto’s en gebruiksartikelen uit de Nederlandse ambulancezorg aangeboden, die hun weg vinden naar het Nationaal Ambulance- en Eerste Hulpmuseum.

 

Met dit initiatief wordt de geschiedenis van de Nederlandse ambulancezorg levend gehouden.

 

Ambulance archief

Tot:

reset filters