Regio 12 – Kennemerland | Witte Kruis-Connexxion

Strengweg 4
1969 MG Heemskerk
T: 088 625 4060

—————————-

In het jaar 2000 neemt Connexxion als eerste ambulancedienst de dienst in Kennemerland over van Cramer.

Binnen de regio Kennemerland werkt Witte Kruis nu samen met de GGD Kennemerland en Ambulance Amsterdam Kennemerland. Samen zijn zij verantwoordelijk voor de ambulancezorg in de regio. ​
Schiphol, het Noordzeekanaal en het IJmondgebied zijn belangrijke verbindingsknooppunten in deze regio. Daarnaast wordt Kennemerland doorsneden door snelwegen en treinverbindingen. Ook TATA Steel is een belangrijk onderdeel van deze regio. Deze en andere kenmerken zorgen ervoor dat Kennemerland een levendige en dynamische regio is waar geen dag op de ambulance hetzelfde is.

De regio Kennemerland behoort tot de kleinere RAV-en. Het gebied is zo’n 420 km2 groot en loopt van Uitgeest tot Haarlemmermeer. Met meer dan 513.000 mensen is het een relatief dichtbevolkte streek. Onder het werkgebied van de RAV Kennemerland vallen 10 gemeenten; Beverwijk, Bloemendaal, Haarlem, Haarlemmermeer, Haarlemmerliede en Spaarnwoude, Heemskerk, Heemstede, Uitgeest, Velsen en Zandvoort.

De ambulanceposten van Witte Kruis bevinden zich in Velsen en Heemskerk. 

De regio kent naast luchthaven Schiphol ook zware industrie bij het Noordzeekanaalgebied, waaronder Tata Steel. Met Tata Steel en Schiphol is de Veiligheidsregio Kennemerland één van de meest risicovolle veiligheidsregio’s in Nederland. De regio huisvest tevens één van de drie brandwondencentra in Nederland, welke zich bevindt in Beverwijk.

Ambulance archief

Tot:

reset filters