Regio Kennemerland | Ambulancedienst Kennemerland BV

Ambulancedienst Kennemerland BV – 1988-2000

eigendom van Cramer Ambulancediensten B.V. (Cramer Tervoort groep)

Adres: Postbus 3039, 2001 DA te Haarlem
Waarderweg 48; 2031 BP te Haarlem

De naam Ambulancedienst Kennemerland BV is ook nog een tijd gebruikt na de overname door Connexxion (2000- ca 2010), voor zowel het deel in Kennemerland alsook het deel in Noord Holland Noord (Alkmaar en Schagen), maar vanaf 2000 zijn op onze site alle voertuigen al ondergebracht onder de nieuwe eigenaar via:

Regio 10 – Noord-Holland-Noord | Witte Kruis-Connexxion

Regio 12 – Kennemerland | Witte Kruis-Connexxion

—————————————————————————

De dienst onder eigenaar Cramer had vier standplaatsen, twee in Kennemerland zelf en twee in Noord Holland Noord (Alkmaar en Schagen), maar die waren een zelfstandig onderdeel van de Cramer Tervoort groep en staan apart vermeld op onze site onder de dienst: Alkmaar | AD Alkmaar / AD Alkmaar/Schagen. Op de ambulances in Alkmaar en Schagen werd wel dezelfde striping gebruikt als in Kennemerland, maar stond de naam Ambulancedienst Alkmaar/Schagen erop.

We zullen bij het gedeelte van deze dienst dus ook alleen het deel in Kennemerland beschrijven, daar de naam ambulancedienst Kennemerland tot 2000 ook op alleen de voertuigen daar werd gebruikt.

Standplaatsen in Kennemerland:

  • Heemskerk; Lijnbaan 28; 1969 NE; 0251-252729 (hoofdvestiging)
  • Velsen; Amsterdamseweg 12; 1981 LE te Velsen

Deze twee posten vielen onder CPA Kennemerland te Haarlem en hadden als verzorgingsgebied de gemeente Beverwijk, Castricum, Heemskerk, IJmuiden en Velsen en droegen vanaf ca. 1988 de naam Ambulancedienst Kennemerland BV.

——————————————————————————————–

Ontstaan

In 1986 ging busondernemer Cees Cramer op overnamepad. De eerste ambulance die hij overneemt is waarschijnlijk Tervoort uit Castricum geweest en zo ontstond de Cramer/Tervoortgroep. Vanaf medio 1988 heette de dienst Ambulancedienst Kennemerland BV voor alleen het deel onder CPA Kennemerland (Haarlem) met de 2 standplaatsen Heemskerk en Velsen. In Haarlem zat dus het postadres, maar de dienst had in Haarlem zelf géén ambulances.

IJmuiden & Beverwijk

Kloosterhuis in IJmuiden was in de loop van 1985 failliet gegaan en werd op 27 januari 1986 overgenomen door Taxi 3000 uit Beverwijk. Later veranderde de naam van deze dienst nog heel even in Ambulancedienst IJmond dat op 2 december 1987 overgenomen wordt door de Cramer Tervoort groep

Slot

In 2000 werd Ambulancedienst Kennemerland BV als eerste dienst overgenomen door Connexxion dat de eerste jaren nog gebruik blijft maken van de naam Ambulancedienst Kennemerland BV, maar medio 2009 Connexxion ambulancezorg gebruikt en in oktober 2013 verderging onder de naam Witte Kruis ambulancezorg.

In 2009 wordt onder de dienstnaam Ambulancedienst Kennemerland BV met als eigenaar Connexxion het volgende opgegeven:
onder Veiligheidregio Kennemerland (Regio 12) de standplaatsen:

  • Heemskerk (3 ambulances)
  • Velsen (6 ambulances)

onder Veiligheidsregio Noord Holland Noord (Regio 10) de standplaatsen:

  • Almaar (6 ambulances)
  • Alkmaar Zuid (1 ambulance)
  • Noord-Scharwoude (1 ambulance)
  • Schagen (2 ambulances)

Alle ambulances van het merk Mercedes Sprinters met 10 opbouw van Miesen en 9 met opbouw van Wietmarscher, maar deze zijn terug te zien onder de Regio 10 en Regio 12.

Ambulance archief

Tot:

reset filters