Ommen | Steen #


Firma A.J. Steen, Ommen

  • 1951 – 1996 (15 januari)

  • 1951: Prinses Julianastraat 18, Ommen.

In 1951 nam garage Steen (oud monteur van Hurink) de ziekenauto van Hurink over. Er waren wel wat problemen rond de inzet van de ambulance waardoor concurrent Ruitenberg halverwege de jaren vijftig ook op dit vlak actief werd. Toch lukte het Steen om in 1960 een exclusief contract af te spreken met het ziekenfonds. Al na een paar jaar zorgde hij voor twee man op zijn ambulance, meestal was dit familie, soms buschauffeurs. Hij breidde eind jaren zestig uit tot drie voortuigen. Dat bleef tot begin jaren tachtig. Toen moest hij naar twee. Ook keek de CPA Zwolle nadrukkelijker naar kwaliteit en op dit punt behoorde Steen tot de zwakkere diensten. Hij probeerde door samenwerking met omliggende bedrijven op gebied van scholing en materiaal de kwaliteit te verbeteren. In 1994 leidde dit tot combinatie van de dienst met die van Westerbaan tot Ambulance/Personenvervoer Ommen. Ze beschikte over twee ambulances waarvan er een onder duistere omstandigheden in juli 1995 bij De Jong uit Hardenberg terecht kwam. Na een paar maanden deed ook Steen de resterende ambulance aan De Jong over.

  • Bron: Gras, Th., Have, S. ten, Aan Zwolse zorg toevertrouwd. Geschiedenis van de ambulancezorg in de regio IJsselland.Zwolle, 2009.


Ambulancedienst/Personenvervoer Ommen, Dedemsvaart en Ommen

  • 1994 (1 juli) – 1996 (januari)

  • 1994: Prinses Julianastraat 18, Ommen; Hoofdvaart 203, Dedemsvaart.

Deze dienst ontstond door fusie van de ambulanceafdelingen van Westerbaan uit Dedemsvaart en Steen uit Ommen. Ze heeft maar kort bestaan. In 1995 nam De Jong uit Hardenberg de ambulance met personeel uit Dedemsvaart over, een jaar later volgde ook het vervoer in Ommen.

  • Bron: Gras, Th., Have, S. ten, Aan Zwolse zorg toevertrouwd. Geschiedenis van de ambulancezorg in de regio IJsselland.Zwolle, 2009.

Ambulance archief

Tot:

reset filters