Amstelhoek (Uithoorn) | N. van Wengerden (v/h Taxi J.N. Boortman)#


J.N. Boortman

  • 1948-1971: Mennonnietenbuurt 58, Amstelhoek

In 1948 kocht J.N. Boortman, een garage/taxibedrijf gevestigd aan de Mennonietenbuurt in Amstelhoek, een dorp op de grens van Noord-Holland en Utrecht, een ziekenauto. Hij reed zowel in Mijdrecht (U) als in Uithoorn (NH). Officieel is Amstelhoek onderdeel van de gemeente Mijdrecht en ligt het in Utrecht, maar over de brug ligt Uithoorn, dus dat is wel heel dichtbij: Amstelhoek ligt daarmee veel dichterbij Uithoorn dan bij Mijdrecht.

Garage N. van Wengerden, Amstelhoek

  • 1971 (1 juli) – 1990 (oktober)

  • 1971: Mennonnietenbuurt 58, Amstelhoek; 198?: Mijdrechtse Zuwe 66, Amstelhoek.

Per 1 juli 1971 nam N. van Wengerden het vervoersbedrijf inclusief ambulance over van zijn schoonvader. Het bedrijf bleef eerst op hetzelfde adres en als dienstnaam kwam op de voertuigen: N. van Wengerden vh J.N. Boortman. Hij breidde uit tot drie ambulances waarbij hij twee vergunningen had in de provincie Utrecht en een voor Noord Holland. Hij begon met EHBO-ers, maar nam al snel ook een verpleegkundige aan. Rond 1980 verhuisde hij naar de Mijdrechtse Zuwe 66 in Amstelhoek en vanaf dat moment staat alleen N. van Wengerden als dienstnaam op de ambulances vermeld. Hij zag echter eind jaren tachtig in dat hij moeilijk aan de gestegen kwaliteitseisen kon voldoen. In oktober 1990 deed hij zijn Noord Hollandse vergunning over aan VZA, terwijl beide Utrechtse bij de ambulancedienst van  het Woerdense Hofpoortziekenhuis terecht kwamen.

  • Bron: Gras, Th., Van ‘sieckevoerder’ tot ambulancedienst. De geschiedenis van het ziekenvervoer in de regio Amsterdam en omstreken.Grave, 2004.

Auteur: Thijs Gras versie 01 12 2018.

Ambulance archief

Tot:

reset filters