Alkmaar | AD Alkmaar | AD Alkmaar/Schagen

onderdeel van Cramer ambulancediensten (Cramer Tervoort groep) te Haarlem

1987-2000

Door de Cramer-Tervoort groep, die medio 1986 actief werd op het ambulancegebied en in Kennemerland na een aantal overnames de ambulancedienst Kennemerland opricht met standplaatsen in Heemskerk en Velsen, wordt door dhr. Cramer op 10 september 1987 ook de ambulancedienst van Koopman in Alkmaar overgenomen, die als naam Ambulancedienst Alkmaar hanteerde en ondanks dat Cramer nu eigenaar wordt, bleef Cramer de naam Ambulancedienst Alkmaar gebruiken als zelfstandige BV.

Tot het jaar 2000 werd die naam ook zo gebruikt op de ambulances daar . Na de overname van Cramer ambulancediensten door Connexxion in het jaar 2000 werd door Connexxion echter alleen nog maar de naam gebruikt van Ambulancedienst Kennemerland BV – vanaf dat moment dus óók in Alkmaar en Schagen en werd de hoofdvestiging Alkmaar.

Op onze site is alles in Alkmaar en Schagen van na het jaar 2000 ondergebracht onder de nieuwe eigenaar Connexxion via:
Regio 10 | Noord Holland Noord | Witte Kruis-Connexxion

Standplaatsen van Cramer in Noord Holland Noord:

  • Alkmaar – Hertog Aalbrechtweg 6    – 6 ambulances
  • Schagen – Hoep 8, 1741 MC               – 2 ambulances

Alkmaar & Schagen

In 1987 wordt Ambulancedienst Alkmaar dus een zelfstandige BV onder de Cramer Tervoort Groep, en behield onder de CPA Noord-Kennemerland (Alkmaar) de naam Ambulancedienst Alkmaar met zes ambulances.

Medio december 1991 volgt de laatste overname van Cramer, namelijk Ziekenvervoer Kuulkers te Schagen. Voor deze overname zaten er nog stationeringsposten in Castricum en Beverwijk, maar dat was tussen 1986 en 1987 en die hebben het niet lang volgehouden en zijn in 1991 dus al verdwenen. Deze dienst in Schagen viel trouwens nog onder weer een andere CPA, namelijk CPA Kop van Noord Holland (Schagen) met 2 ambulances. De meest recente Mercedes-Benz ambulance van Miesen uit 1988 wordt door Cramer ook overgenomen en krijgt in eerste instantie de naam Ambulancedienst Schagen.

Onder de Cramer Tervoortgroep wordt na de overname van Schagen de dienst van Alkmaar alsook Schagen onder één aparte BV gezet, namelijk de Ambulancedienst Alkmaar/Schagen BV en komt vanaf medio 1992 deze naam op alle ambulances daar terecht.

Medio 1998 fuseren de 2 CPA’s tot de CPA Noord Holland Noord te Alkmaar en komen deze beide standplaatsen onder die CPA te rijden.

Ambulance archief

Tot:

reset filters