Regio 10 – Noord-Holland-Noord | Witte Kruis-Connexxion

In 2000 nam Connexxion de Ambulancediensten over van Cramer die zowel in Kennemerland zat met 2 standplaatsen alsook in Noord Holland Noord met 2 standplaatsen namelijk in Alkmaar en Schagen, die als zelfstandig onderdeel de naam Ambulancedienst Alkmaar/Schagen gebruikte.

Maar na de overname gebruikt Connexxion in Noord Holland Noord eerst jarenlang de naam Ambulancedienst Kennemerland BV voor alle vier standplaatsen in Noord Holland, met als hoofdpost Alkmaar, terwijl Alkmaar en Schagen eigenlijk geen Kennemerland is.

Vanaf echter de overname door Connexxion worden alle ambulances van Connexxion in Alkmaar en Schagen op onze site al onder deze regio dienstnaam gezet.

In het gebied van NHN is er een RAV opgericht met 2 diensten, waarvan dit er één is.

RAV Noord-Holland Noord

Het verzorgingsgebied van de RAV Noord-Holland Noord is gelijk aan het gebied van de veiligheidsregio en loopt van het eiland Texel tot en met de lijn Castricum-Enkhuizen. Het is langgerekt, omringd door de Noordzee en het IJsselmeer en doorsneden door het Marsdiep. Het gebied is zo’n 1.421 km2 groot en er wonen ca. 645.700 mensen. Het werkgebied van de RAV omvat alle 17 gemeenten in de regio’s Kop van Noord-Holland, Noord-Kennemerland en West-Friesland.

Ambulancepost

In de regio zijn 10 standplaatsen, waarvan 4 posten in Schagen, Mossel, Alkmaar-Noord en Alkmaar-Zuid worden bemand door Witte Kruis. Vanuit de ambulancepost aan de Hertog Aalbrechtweg 8 in Alkmaar starten en eindigen de Witte Kruis ambulance-medewerkers hun dienst. In het pand bevindt zich onder andere de garage waar alle ambulances opgesteld staan. Hier worden de ambulances ook schoongemaakt en wordt gezorgd voor het onderhoud aan de voertuigen.

Ambulance archief

Tot:

reset filters