Raalte | De Roef / Taxi Centrale Raalte #


Garage De Roef, Autobedrijf ‘De Roef’ NV, Taxicentrale Raalte VOF. Raalte

  • 1947 (circa) – 1996 (1 januari)

  • 1947: Grote Markt 1, Raalte; Varkensmarkt A 260, Raalte; 1965: Acacialaan 2, Raalte; Westdorplaan 49, Raalte.

De heer Roescher startte in 1935 een handelsonderneming die hij noemde naar een voormalig café De Roef. Hij verkocht onder meer radio’s en elektronica. In de loop der jaren deed hij er fietsen bij en taxivervoer. Rond 1947 besloot hij ook ziekenvervoer te gaan bieden. Aanvankelijk was dit geïmproviseerd, maar aangezet door huisartsen, kocht hij halverwege de jaren vijftig een echte tweedehands ziekenauto. De auto-afdeling werd almaar groter. In de jaren zestig trad Roeschers schoonzoon A.W. Spijker toe tot de directie van het bedrijf dat nu Autobedrijf De Roef NV ging heten. De zaak betrok een nieuw onderkomen. Er was steeds meer aandacht voor kwaliteit bij de ambulancehulp. Personeel ging nu per twee op pad en werd geschoold. Het bedrijf hield twee ambulances op de weg.

            In 1984 splitste het bedrijf opnieuw. De ambulance bleef aan de taxi-afdeling verbonden die verder ging onder de naam Taxi Centrale Raalte. In 1996 werden beide ambulances overgenomen door de RAV IJssel-Vecht.

  • Bron: Gras, Th., Have, S. ten, Aan Zwolse zorg toevertrouwd. Geschiedenis van de ambulancezorg in de regio IJsselland.Zwolle, 2009.

Ambulance archief

Tot:

reset filters